Skip to main content

Met trots melden wij dat Dutch Acadamy of Sports (Daos) en VV Caesar / L. Vos per heden een samenwerking aangaan op Sportlandgoed de Haamen. Met deze samenwerking zet Daos de volgende stap in haar ontwikkeling, haalt Caesar een hoop voetbalexpertise en -ervaring binnen en zetten beide partijen samen de ambitie neer om het meiden- en damesvoetbal in de regio naar een hoger niveau te tillen.

Daos is als voetbalschool reeds langere tijd een bekende naam in onze regio. De afgelopen tijd heeft Daos na grondig onderzoek en gesprekken met diverse specialisten binnen en buiten het voetbal getoetst of en hoe de volgende stap in de ontwikkeling gemaakt zou kunnen worden. Uit dit proces ontstond het idee van een Meiden Top Academie. Waarom alleen voor meiden? Dit om de reden dat Daos géén concurrent wil worden van amateur- en profclubs (die al voldoende voorzien in een leerklimaat voor jongens), maar met de aanwezige kennis en expertise juist een aanvulling wil zijn in de regio. De ambitie van Daos (waar onder andere ex-bondscoach Andre Koolhof bij betrokken is) is om met de staf van ruim 15 gediplomeerde coaches, 5 docenten en 12 gastdocenten met ieder hun eigen specialisaties een Top Academie voor meidenvoetbal neer te zetten. Uit het door Daos verrichte vooronderzoek bleek echter dat deze Top Academie alleen kans van slagen had wanneer deze Academie een vaste thuisbasis zou hebben.

Tijdens dit proces zijn zo de gesprekken tussen Daos en VV Caesar / L. Vos op gang gekomen. Caesar is gevestigd op het hypermoderne Sportlandgoed de Haamen, waar alle faciliteiten aanwezig zijn die een Top Academie nodig heeft. Uiteindelijk hebben de gevoerde gesprekken ertoe geleid dat beide partijen veel reden zien om de samenwerking aan te gaan. Daarbij zal Daos vanaf heden haar activiteiten gaan ontplooien vanaf Sportlandgoed de Haamen en gaat VV Caesar / L. Vos intensief gebruikmaken van Daos als kennispartner, zoals voor de ontwikkeling van het eigen (jeugd)trainerskader en de verdere ontwikkeling van meiden-/damesvoetbal in Beek. Daarnaast hebben beide partijen een duidelijke ambitie voor de lange termijn uitgesproken, namelijk om vanuit de Top Academie van Daos gezamenlijk de doorontwikkeling te maken naar competitievoetbal op hoog niveau voor meiden/dames onder de vlag van VV Caesar. Vooralsnog wordt echter alleen gestart met het ontplooien van trainingsactiviteiten op Sportlandgoed de Haamen en wordt de haalbaarheid van het spelen van competitievoetbal op het gewenste niveau verder onderzocht.

Chris Smeets (Daos): “Wij willen alle betrokkenen die hun tijd en energie op welke manier dan ook hebben geleverd aan het realiseren van de Top Academie van harte bedanken. Zonder hun kritische noten en blikken was dit niet mogelijk geweest. We willen niemand te kort doen, maar een speciale dank aan Dimitry Hensgens en Andre Koolhof. Ook een grote dank aan bestuur en het Management Team Voetbal van VV Caesar / L. Vos voor het omarmen van onze droom. En last but not least een hartelijk dank aan bestuur en technische commissie van FC Geleen Zuid waar we de afgelopen jaren (sinds najaar 2019) ons hebben mogen ontwikkelen.”

Peter Beckers (bestuurslid voetbaltechnische zaken VV Caesar / L. Vos): “Met deze samenwerking met Daos bevestigen we onze ambitie om serieus werk te maken van de ontwikkeling van het meiden- en damesvoetbal op alle niveaus.” Michael Theuns (voorzitter VV Caesar / L. Vos) vult aan: “Daarnaast gaat de hele club profijt hebben van alle expertise en kennis die hiermee onze vereniging binnenkomt. Zo kunnen we het beste bieden voor élke voetballer: jongen of meisje, recreatief of prestatief. Met deze samenwerking versterken we daarmee het fundament voor de toekomst van onze club.”

Laat een reactie achter